Dynamics: ERP en CRM voor handel, productie en diensten
Mail ons naar
info@juicypear.nl
Algemeen
0416 391 701

VECOS Lockersystemen

VECOS is door Juicy Pear geholpen bij de verdere automatisering van haar logistiek gekoppeld aan de project-, service- en abonnementenadministratie.
Ooit gestart als een elektrotechnisch ontwikkelbedrijf is VECOS als middelgroot handelsbedrijf sinds enkele jaren marktleider en trendsetter in systemen voor kluiskastjes oftewel lockers.
 
Vecos_DynamicsWat was de probleemstelling bij VECOS?
VECOS heeft door het gehele logistieke proces te maken met grote aantallen handmatige acties met veel papier en spreadsheets. Er zijn wel verschillende geautomatiseerde deelsystemen beschikbaar, maar er is geen integrale oplossing voor handen. Dit betekent voor VECOS veel dubbel type werk; vergrote kans op fouten en dus een lagere productiviteit.

Wat was de oorzaak van het probleem?
De afgelopen jaren is de business bij VECOS sterk gegroeid en bovenal is het services pakket op lockers verder uitgebreid. Het huidige ICT systeem met deelsystemen voldeed tot voor kort redelijk, maar het kan niet meer de nodige ondersteuning bieden dat nodig is voor een adequate bedrijfsvoering. VECOS is zoals ze zelf zegt uit het ICT jasje gegroeid.

Wat biedt Juicy Pear als oplossing?
VECOS ontwikkelt locker systemen, laat ze produceren, verkoopt en levert deze. Daarnaast bieden ze voor hun lockersystemen een verscheidenheid aan diensten. Juicy Pear zal met Dynamics NAV en de Juicy Pear add-ons JP Trade bedrijfsbreed ERP en CRM gaan implementeren, inclusief projectmatig werken en een uitgebreide service- en abonnementenadministratie. Belangrijke onderdelen daarbinnen in termen van in te richten processen zijn:
  • CRM voor sales: CRM functionaliteit is volledig geïntegreerd in de totaaloplossing. Marketing campagnes zijn inzichtelijk, klanten gesegmenteerd, interacties worden vastgelegd en alle gegevens van de klanten zijn via het CRM dashboard direct beschikbaar voor de medewerkers.
  • Installateurs online: Voor de installateurs is een online webportal beschikbaar waarmee zij op hun tablets de project-, order- en klantgegevens kunnen benaderen. Daarbij worden de werkorders met orderregels, artikelen en overige materialen ontsloten naar monteurs.
  • Effectieve afhandeling installatie: Na oplevering kan de klant digitaal voor akkoord tekenen en nog diezelfde dag kan er per mail of per post worden gefactureerd.
  • Projectmatig werken: VECOS werkt projectmatig. Projecten kunnen middels project templates met standaard taken en planningsregels snel worden aangemaakt in JP Trade. Vanaf de offerte aan de klant tot en met de installatie en de facturatie verloopt het hele proces binnen één project.
  • Abonnementen voor de services: vanuit het project kunnen automatisch abonnementen worden aangemaakt.
  • Automatische facturatie: op basis van de servicecontracten worden de periodieke abonnementsfacturen automatisch verstuurd en de omzet over dezelfde periode verdeeld conform de eisen van de Nederlandse accountants.
Het hele bedrijfsproces werkt op bovenstaande wijze vele malen efficiënter: installateurs zijn productiever, de installatie verloopt soepeler, de operationele kosten zijn lager en er ontstaat een prettigere werkomgeving voor de medewerkers. Uiteindelijk resulteert dit voor VECOS in een nog hogere klanttevredenheid!
 
Waarom heeft VECOS voor Juicy Pear gekozen?
Juicy Pear biedt een end-to-end oplossing op basis van Dynamics NAV. Inclusief de JP Trade add-on betekent dit voor zowel handels- als productiebedrijven dat zij projectmatig kunnen werken en een verscheidenheid aan abonnementen en servicecontracten kunnen aanbieden. Deze unieke propositie is, tesamen met de brede expertise, voor VECOS de doorslag geweest voor Juicy Pear te kiezen. De totaaloplossing zorgt er voor dat VECOS met hoge productiviteit kan blijven groeien!

VECOS staat voor innovatie, slagvaardigheid en kwaliteit en is sinds enkele jaren marktleider in lockersystemen. VECOS is trendsetter in nieuwe functionaliteit en staat altijd klaar om dealers te ondersteunen. De lockersystemen van VECOS worden in Nederland geproduceerd met uitsluitend A-kwaliteit componenten.

Juicy Pear is een middelgrote ICT dienstverlener en automatiseert bedrijven met Microsoft Dynamics NAV. Juicy Pear Dynamics heeft met haar ERP en CRM oplossingen focus op handels- en productie organisaties die projectmatig werken, servicecontracten of abonnementen voeren en waarbij Logistiek en Supply Chain Management als rode draad door de bedrijfsvoering lopen.