Dynamics: ERP en CRM voor handel, productie en diensten
Mail ons naar
info@juicypear.nl
Algemeen
0416 391 701

Slimm Maatwerk

Microsoft begrijpt met Dynamics NAV als geen andere software leverancier dat bedrijven niet geheel hetzelfde werken. Ook binnen dezelfde bedrijfstakken zijn processen en activiteiten vaak anders georganiseerd.
Dynamics NAV onderscheidt zich ten opzichte van andere ERP applicaties in de enorme flexibiliteit. Met de ontwikkel tools die ter beschikking staan kunnen NAV leveranciers in een relatief hoog tempo aanpassingen doorvoeren. De drempel voor maatwerk is daarmee lager dan bij concurrerende systemen.
De meningen over maatwerk lopen uiteen en u hoort vaak negatieve berichten over maatwerk. Op zich terecht, maar Juicy Pear heeft bewezen dat het ook anders kan.
Ten eerste trachten we maatwerk te voorkomen.  Door goed met uw gebruikers te praten en vanuit het proces denkend halen we een maximaal rendement uit de standaard software. Indien dit niet afdoende blijkt is maatwerk een optie. Op basis van onze ervaring schatten we doorgaans heel goed in of de vraag van de gebruiker redelijk is ten opzichte van impact op het systeem. Maatwerk, oftewel aanpassingen aan het standaard ERP systeem, dienen primair een bijdrage te leveren aan het ondernemingsresultaat. Dit betekent dat maatwerk als een investering wordt gezien die een acceptabele terugverdientijd dient te hebben. Daarnaast spelen gebruikersgemak en gebruikersacceptatie ook een rol bij de overweging om zaken met behulp van maatwerk te verbeteren.
Uitgangspunt blijft echter dat we met Dynamics NAV en de beschikbare add-ons maximaal resultaat uit de standaard software willen halen.
Er zijn naar onze mening twee belangrijke uitgangspunten voor maatwerk:
  1. Bijdrage aan de productiviteitsverbeteringen, efficiency en gebruikersgemak
  2. Bijdrage aan de commerciƫle mogelijkheden van uw bedrijf
Het maatwerk in Dynamics dient vanuit Microsoft aan een aantal voorwaarden te voldoen. Juicy Pear heeft voor maatwerk aanpassingen daarbij een aantal harde voorschriften gedefinieerd. Dat voorkomt verassingen achteraf.

SLIMM Maatwerk van Juicy Pear
 
SLIMM staat voor: Software Lean Implementation, Maintenance & Migration

Ons maatwerk staat garant voor een snelle implementatie, is makkelijk in onderhoud en vormt geen probleem bij migraties naar nieuwe versies. We leggen u graag uit hoe dit werkt.

Dynamics NAV bestaat grofweg uit twee onderdelen:
  1. De schermen met functionaliteit voor de gebruiker
  2. Functionaliteit voor het financieel en logistiek boeken van de transacties
Bij SLIMM maatwerk ontwikkelen we nieuwe functionaliteit in het eerste gedeelte. Deze laten we altijd weer aansluiten op de achtergrond met de logistieke en financiƫle boekingsgang, dus met de standaard. Op deze manier kan heel veel functionaliteit toegevoegd worden, terwijl het complexe gedeelte van Dynamics niet wordt aangepast. De gebruiker merkt hier niets van, die kan gewoon gebruik maken van zijn of haar nieuwe functionaliteit.

Bij elke maatwerkaanpassing maken we de afweging hoe we het kunnen aansluiten op standaard Dynamics. Dat heeft veel voordelen. SLIMM maatwerk dus.

Uw belangrijkste voordeel
Bij een migratie naar een nieuwe versie kan het bestaande maatwerk dus weer relatief eenvoudig worden aangesloten op het nieuwe standaard Dynamics systeem.

Gebruikte ontwikkel tools
Voor het ontwikkelen van maatwerk maken wij gebruik van het ontwikkel tool Object Manager Advanced.
De Object Manager add-on zorgt ervoor dat maatwerk tegen lagere kosten en hogere kwaliteit ontwikkeld en gedistribueerd wordt naar de ICT omgeving van de gebruikersorganisatie. Daarnaast borgt de Object Manager alle wijzigingen in de database en kunnen zaken met een druk op de knop ongedaan worden gemaakt.
Ik heb interesse
Ik heb interesse en wil graag vrijblijvend gebeld worden voor meer informatie.