Dynamics: ERP en CRM voor handel, productie en diensten
Mail ons naar
info@juicypear.nl
Algemeen
0416 391 701

Implementatie Methode

Implementeren is een vak, ons vak wel te verstaan. Zoals  u wellicht ook wel eens heeft gehoord lopen ERP implementaties nogal eens uit de hand in termen van tijd, geld en verwachtingen.

Juicy Pear heeft op basis van beschikbare technieken en ervaring een implementatie methodiek ontwikkeld. We hanteren daarbinnen de technieken uit de door Microsoft ontwikkelde Sure Step methode. Sure Step is een implementatie methode die tot stand is gekomen op basis van 20 jaar ERP implementatie ervaring (al uit het Navision tijdperk voordat Microsoft het Deense bedrijf in 2003 overnam). Deze methode hebben we aangevuld met algemene projectmanagement technieken uit onder andere Prince 2. De focus is dus niet alleen gericht op ICT maar vooral ook op veranderingen, motivatie en draagvlak. Juicy Pear redeneert altijd vanuit het proces en niet vanuit de techniek.
 
De mens en het proces centraal
De mens, het proces, de strategie en efficiency verbetering staan altijd centraal, de software is het middel. De aanpak en verslaglegging of documentatie worden aangepast aan de ambitie en de grootte van het project. Zo kan een procesbeschrijving of een projectplan bestaan uit een paar A4-tjes maar het kan ook een heel boekwerk zijn.

Uitgangspunt project
Wij starten een implementatie project met een Microsoft/Juicy Pear systeem. We eindigen het project met het systeem voor onze opdrachtgever. Aan het eind van het project zijn de processen van onze opdrachtgever afgebeeld in het nieuwe systeem. Aangevuld met de data van klanten, leveranciers, producten & diensten, productie, projecten, grootboek en rekeningsschema gegevens. Het is dus een systeem van onze opdrachtgever geworden.
 
Faseren van het project
Onze filosofie is dat ERP implementatie projecten voor onze opdrachtgevers beheersbaar dienen te zijn. Beheersbaar in termen van complexiteit, impact op de organisatie, tijd en geld. Om dit te realiseren denken we actief mee om projecten te faseren en beheersbaar te houden. Faseren levert dus een directe bijdrage aan het succes van de (eerste) implementatie. Daarnaast zorgt een gefaseerde aanpak voor een beter systeem tegen lagere kosten.
Na de implementatie gaat een grote groep gebruikers aan de slag met Dynamics. De ervaring die men opdoet gebruiken we in de vervolgfases. Dit leidt tot betere oplossingen in minder tijd. De “oude werkwijze” van het oude systeem wordt niet als referentie gebruikt of misbruikt voor het Dynamics systeem. Dit levert weer een positieve bijdrage aan de acceptatie en motivatie van de gebruikersgroep voor het nieuwe systeem.

Wat altijd geldt;   “Beter een slecht systeem met 100% draagvlak dan een heel goed systeem zonder draagvlak”.