Dynamics: ERP en CRM voor handel, productie en diensten
Mail ons naar
info@juicypear.nl
Algemeen
0416 391 701

Medical Export Group (MEG) kiest voor Microsoft Dynamics NAV

04 February 2015
Na een uitgebreide voorselectie heeft Medical Export Group (MEG) gekozen voor Microsoft Dynamics NAV met de JP Trade oplossing van Juicy Pear Dynamics. MEG is als internationale leverancier van medische producten en laboratorium uitrusting een sterk project gedreven organisatie. Binnen de JP Trade oplossing voor Dynamics NAV van Juicy Pear is het voor handels- en productiebedrijven mogelijk om projectmatig te werken.
 
Voor grote offerte aanvragen van klanten van MEG wordt een project aangelegd in Dynamics NAV (JP Trade). Via het project worden alle gerelateerde activiteiten en kosten beheerd. De workflow tools nemen hierbij veel werkzaamheden uit handen van de medewerkers van MEG. Vanuit het project kan de hele supply chain worden aangestuurd en uitgevoerd.
 
Medical Export Group heeft gezien de aard van het product portfolio te maken met een aantal bijzondere uitdagingen. Onder meer zal een deel van de goederen dienen te voldoen aan eisen op het gebied van certificering, kwaliteitscontrole en houdbaarheidstermijnen. Middels een gedegen workflow controle wordt voorkomen dat partijen geleverd worden die niet aan de specifieke wensen en eisen van de klanten voldoen.
 
Op het gebied van document management zal MEG veel tijd besparen door de inzet van de document management module binnen de JP Trade oplossing. De software ondersteunt zowel inkomende als uitgaande documenten. Niet alleen is het op deze wijze een stuk gemakkelijker zicht te houden op diverse certificaten van leveranciers, artikelen en partijen, maar ook het bij elkaar brengen van deze documenten op het moment dat een order verzonden dient te worden. Dit proces verloopt op dit moment nog vrijwel volledig handmatig.
 
Door de implementatie van het volledige verkoop en logistieke proces in Dynamics NAV is het tevens mogelijk een betere functiescheiding aan te brengen tussen o.a. de inkoopafdeling en de verkoopafdeling. Hierdoor kan maximaal gebruik worden gemaakt van de software waardoor de productiviteit en kwaliteit toenemen. Er kunnen snellere en betrouwbaardere levertijden richting klanten worden gerealiseerd.
 
De JP Trade oplossing maakt projectmatig werken mogelijk voor handels en productiebedrijven. Alle gerelateerde processen vanuit marketing (CRM), inkoop, verkoop, productie, QA, document management, supply chain management en financieel beheer worden ondersteund. De oplossing is uitbreidbaar met onder andere een volledig met Dynamics NAV geïntegreerde eCommerce oplossing.
 
De Medical Export Group (MEG) is een vooraanstaande leverancier van een breed scala aan medische producten, zoals medicijnen, laboratorium- en medische-apparatuur, verbandmaterialen en vele andere (hoogwaardige) medische producten. MEG is een grote partner voor partijen die betrokken zijn bij projecten in de gezondheidssector in ontwikkelingslanden. MEG werkt onder andere voor de grote donoren in de wereld.
 
Juicy Pear Dynamics is een middelgrote ICT dienstverlener en automatiseert bedrijven met Microsoft Dynamics NAV. Juicy Pear heeft met haar ERP oplossingen focus op handels- en productie organisaties die projectmatig werken en waarbij Logistiek en Supply Chain Management als rode draad door de bedrijfsvoering lopen.