Dynamics: ERP en CRM voor handel, productie en diensten
Mail ons naar
info@juicypear.nl
Algemeen
0416 391 701

Difrax: eCommerce in 40 landen met één centraal back-office

22 June 2015
Onlangs heeft Juicy Pear van Difrax International de opdracht gekregen haar te helpen de bedrijfsprocessen verder te optimaliseren en de nieuwste versie van Dynamics NAV te implementeren. 
 
Difrax is een belangrijke speler in de internationale markt voor babyproducten. Deze trendy en innovatieve babyproducten liggen in meer dan twintig landen in de winkelschappen, waaronder België, Duitsland.Onvoldoende grip op de operatie

Difrax wil haar succesvolle eCommerce propositie verder uitbreiden. Wereldwijd worden er meer dan 50 webshops uitgerold of deze zijn reeds actief. Dit gaat hogere eisen stellen aan het bestaande informatie systeem. Difrax werkt nu nog met een oudere versie van Dynamics NAV (Navision) in combinatie met maatwerk. Het huidige NAV systeem oogt te complex en is onvoldoende geïntegreerd met de bestaande webshops. Mede daardoor is er minder grip op de dagelijkse operatie en dient data dubbel ingevoerd te worden.

Vooronderzoek en analyse huidige processen

Juicy Pear heeft op verzoek van Difrax een analyse uitgevoerd op basis van de huidige business processen de tekortkomingen en de nieuwe doelen, waaronder eCommerce. De conclusie is dat Difrax met standaard Dynamics NAV 2015 kan werken in combinatie met de add-ons van Juicy Pear. Het huidige maatwerk (NAV 5) komt hiermee te vervallen. Dit zorgt voor lagere kosten en eenvoudiger beheer.

Geïntegreerd eCommerce; real-time inzicht in marges en voorraden

Dynamics NAV in combinatie met de add-ons van Juicy Pear maken het mogelijk de bestaande en nieuwe webshops snel en effectief te integreren. Hiervoor zetten we onder andere de add-on ConnectIT in. Met ConnectIT kunnen we het bestaande eCommerce platform integreren met Dynamics NAV. Daardoor is altijd real-time inzicht in de orderstroom, de voorraden en de marges. Data hoeft niet meer dubbel te worden ingevoerd.
Eenvoud is key. De Difrax organisatie bestaat uit een aantal bv’s. Deze zijn alle afgebeeld in Dynamics NAV als een divisie structuur. Dit maakt het voor gebruikers vele malen eenvoudiger omdat men niet meer hoeft te switchen tussen de verschillende bedrijfsadministraties.
Voor management informatie en met name voor verkoopanalyses wordt Jet Reports ingezet. Jet Reports is een voor Dynamics NAV ontwikkelde BI oplossing welke volledig in Excel is opgenomen. Difrax start met Jet Express de gratis bij NAV meegeleverde versie. Met Jet Reports krijgt Difrax inzicht en grip op de business waardoor productiviteit en rendement zullen gaan toenemen.
 “Fantastisch om te zien dat ik met Dynamics NAV real-time inzicht heb in de voorraden en de marges op holding niveau en individueel in de 3 werkmaatschappijen”, aldus Vivienne van Eijkelenborg CEO van Difrax.

Maatwerk vervangen door standaard software

Het integratie framework ConnectIT zal worden ingezet voor de koppeling van Dynamics NAV en de vele webshops. Alle relevante data wordt gesynchroniseerd tussen het back-office (Dynamics NAV) en het front-office (webshops en PIM database). Alle bestaande maatwerk interfaces komen hierdoor te vervallen. Met ConnectIT zijn interfaces vele malen sneller en tegen lagere kosten te realiseren. Voor de toekomst is dus een snelle time-to-market geborgd.
Daarnaast zal ConnectIT worden ingezet om de bestaande EDI maatwerkoplossing te vervangen. Met ConnectIT zijn nieuwe EDI koppelingen eenvoudig te realiseren zodat het EDI verkeer met nieuwe klanten (retailers) in de toekomst sneller en goedkoper opgezet kan worden. Dit betekent een overduidelijk concurrentie voordeel aangezien er veel sneller aan de wens van nieuwe klanten kan worden voldaan.
Door de inzet van ConnectIT zal er slechts een minimale hoeveelheid maatwerk resteren in relatie tot de huidige oplossing. Naar de toekomst toe betekent dat tevens geen hoge kosten bij een volgende Dynamics NAV upgrade.

Over Difrax en Juicy Pear
 
Difrax, opgericht in 1967, is het Nederlandse A-merk van babyproducten en marktleider in de markt van flessen en fopspenen. Met haar innovatieve en eigentijdse producten wil Difrax het leven van baby’s, kinderen en ouders zo gemakkelijk en aangenaam mogelijk maken. Difrax staat voor Happy Growth! In de afgelopen jaren verwierf Difrax naam en faam met de ontwikkeling van baanbrekende en award winnende producten. Het ruime assortiment is wereldwijd te vinden bij babyspeciaalzaken, drogisterijen, apotheken, warenhuizen en op www.difrax.com.

Juicy Pear Dynamics is een middelgrote ICT dienstverlener en automatiseert bedrijven met Microsoft Dynamics NAV. Juicy Pear heeft met haar ERP en CRM oplossingen focus op handels- en productie organisaties die projectmatig werken en waarbij Logistiek, eCommerce en Supply Chain Management als rode draad door de bedrijfsvoering lopen.